Portefølje - Nordnet skoleduell

Porteføljeutvikling

Strategi og mål

Børsgruppen NMBU sin målsetting er å skape best mulig avkastning utover referanseindeksen (OSEBX) gjennom investeringer i norske verdipapirer notert på Oslo Børs i perioden september 2021 - mai 2022 og vinne Nordnet skoleduell.


Porteføljen fokuserer på selskaper som er solide, likvide og unike innen sitt felt, og som ansees å ha et potensial for signifikant bidrag til porteføljeavkastningen. Forvalterene vil gjennom en disiplinert investeringsprosess, søke å skape meravkastning ved å aktivt velge selskaper og bransjer med attraktive fremtidsutsikter med hovedfokus på store og likvide selskap. Forvalterne fokuserer på markedsanalyser, multippelanalyser, sentimentanalyse og strategiske analyser for å identifisere gode investeringsmuligheter.


Det kan kun handles aksjer notert på Oslo Børs og Oslo Axess. Samtidig må porteføljen til enhver tid være minimum 70 % investert og ha minimum 5 posisjoner. I tillegg til dette kan ikke en enkelt aksje utgjøre mer enn 40 % av porteføljen. Det kan ikke handles tradisjonelle fond, utenlandske aksjer, unoterte aksjer, være short eller handle produkter med gearing. Det kan likevel handles ETFs som går 1:1, F.eks. OBXEDNB eller OBXEXACT.


Vi vil forsøke å begrense nedsiden gjennom en fast kontantbeholdning på minst 10 % og gjennom en god spredning bransjemessig. I tillegg vil vi i søke etter selskaper med bedre balanse enn et gjennomsnittsselskap i indeksen. Det fokuserte mandatet kan forventes å gi fondet høy relativ volatilitet til det norske aksjemarkedet og til de fleste sammenlignbare norske aksjefond. Dette betyr at det må forventes at avkastningen i porteføljen kan variere betydelig i forhold til utviklingen i referanseindeksen gitt den korte tidshorisonten.